onsdag 3 oktober 2012

Mössor i massor!

Det har blivit några mössor till virkade här. Ha ha, snart kanske jag kan göra en mösskalender. Nytänk, istället för julkalender. Mina barn är kanske för stora för kalendrar, hm, ja inte chokladkalendrar kanske.... Det misstaget gjorde jag förra året och trodde att det skulle gå bra. Att de var för stora. När jag sedan skulle ha tag i sådana var de slut! Katastrof! Jag fick helt enkelt sy en liten påse, eller tre, en till vardera barn och stoppa i en chokladbit i den. Konstigt det där med chokladkalender, den är ju inte ens god men barnen blev glada och nöjda och då är mamman nöjd och glad också. 

Ja ja, nu var det ju inte det jag skulle prata om. Det var mina mössor. Mössmani! Det är väldigt kul att virka mössor. Det går ganska snabbt, blir varmt och gott och man slipper frysa. De går att variera i oändlighet genom att bara öka och minska maskorna och sedan dekorera på olika vis. Bilderna är tagna på kvällen och i hall lampans sken så de blev lite mörka. Beskrivning på blomman hittade jag på bloggen Mest virkat. En lättvirkad blomma som även går att variera i storlek efter tycke, smak och vad den ska pryda. 


Här är en annan variant med ett litet brätte. Hade egentligen tänkt mig en "Paddington" liknande mössa med en plattare kulle än vad det blev. Får se om jag provar igen. 


Så här blev den på. Hmm, man är helt klart inte sitt snyggaste precis när man jobbat natten, sovit i tre timmar och virkat en mössa, men bortse från mig och titta på mössan! 
4 kommentarer:

 1. vad gulligt :) jo du också!
  kan man verkligt få chili att eftermogna? för jag kan ju inte ta in plantorna. Det är tokmånga! Om jag knipsar frukterna och lägger i fönstret typ, får de färg då?

  SvaraRadera
 2. tack, då ska jag prova för det är synd att kasta så mycket om de inte mognar.

  SvaraRadera
 3. Jättehärliga mössor! Riktigt höstiga och fina!

  SvaraRadera
 4. Älskar också att göra mössor. Jag bortser inte från dig utan tittar på hela bilden och tycker den är jättefin! / Annika

  SvaraRadera