fredag 6 juli 2012

Rosor i blom

Nu har de flesta rosorna kommit igång att blomma. Det är många knoppar som inte slagit ut ännu men det är på gång i alla fall. Tre av mina rosor har bara knoppar och ytterligare två är alldeles för små för att bära blom. De får jag vänta på till nästa år eller kanske nästa igen.

Detta var en trevlig överraskning.  Den här rosen kom med hem efter en fisketur vid älven. Den växte utsatt i en klippskreva så den behövde absolut räddas. Trodde att det skulle vara en enkel vildros, men det är nog en Rosa Rugosa.
Rosa Helenae har ännu bara börjat. Om den inte regnar bort fullständigt kommer den täcka i alla fall halva rosbåden med sina gräddiga små marängblommor. 
Gipsy boy, purpur, doftande och vacker. 
Den klassiska New Dawn, letar sig upp på en båge. Pålitlig, doftande och ljuvlig i sin blekrosa ton. Passar fint ihop med blommande kryddväxter som ju brukar gå åt det ljuslila hållet.
Första året som Constence spry bjuder på blom. Underbar doft som sprider sig. 
Den här lilla rara vet jag inte namnet på. Har fått den av en granne. Den är väldigt mörk i bladverket och grenarna är nästan lite vinröda. Dekorativ även utan blom alltså. Den blommar bara en gång per säsong och har ett bukettliknande växtsätt.

Blommande rosor, det är semester det! Alldeles snart är det semester i detta huset, bara två veckor kvar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar