torsdag 10 januari 2013

Fröfrossa!

Fröerbjudande efter fröerbjudande dimper ner i brevlåda och mailbox. Det är nog dags att inventera vad som finns i gömmorna. Jag har nästan alltid för mycket, eller kan man ha det? När det gäller fröer? Det är det första trädgårdiga man kan börja med på året, en del sorter redan i januari, februari.

Varje år köper jag något nytt. Drömmer, funderar, sätter ihop färger, funderar igen och frossar i vackra bilder både på datorn och i tidningar. Ett nytt trädgårdsår. Snigelkampen från förra sommaren är glömd och allt annat som inte heller blev riktigt som man tänkt. I år finns bara möjligheter! Så är det varje år. 

Fastnade för silvermarton och lila salvia när jag bläddrade runt. Har sått silvermarton förut men den är snigelkänslig. I alla fall innan den kommit upp en bit på höjden. Kanske i stugan? Kanske i den eländiga övervuxna slänten? Det kunde kanske växa sådär lite här och där. Lite vilt, bångstyrigt strukturerat och väldigt genomtänkt, fast det inte märks? Det skulle passa i en stuga. Yvigt! 
Hm, får se hur det blir. 


1 kommentar:

  1. Gott att du har två trädgårdar att planera nu! :-)

    SvaraRadera