söndag 27 juli 2014

Värmeslag och målning

Här händer ett och annat faktiskt. Förutom att vi försmäktar i värmen så målar vi om stugan. I mitt inre ser jag en kungslilja. Stugan kommer att bli inspirerad av kungsliljans färger, men inte exakt. 

Just nu är den inte snygg alls. 


Vi lever naturnära här. Härom kvällen var jag ca 10-15 cm från en liten musunge. Den var inte rädd ett enda dugg, vilket inte kan vara till musens fördel. Vi har två katter.... 


...och tydligen en huggorm i isoleringen under panelen. Maken satte troligen rekord i bakåthopp när han upptäckte den alldeles bredvid sig. Han klarade sig och blev inte biten. Det var tur. Annars hade vi fått åkt till Dalslands sjukhus en gång till på en vecka. Vi var där för några dagar sedan då maken alldeles själv hade huggt sig i handen med en kniv. Så nu, en stelkrampspruta, några suturer och omläggningar senare räckte det liksom ändå. 


Trodde nästan att våran svarta fara hade tömt den här delen av Dalsland på möss. Hon har petat bort skyddet till ventilen till grunden. Vi har tillfälligt försökt att täta med en pappåse som hon givetvis också petar bort. Sedan kryper hon in under grunden och hämtar godsaker. 


Annars gör vi det man brukar göra på semestrarna. Badar, slappar, tvättar ull och färgar garn och ull. Det ska jag visa en annan gång. När det blir klart. 
Som sagt.. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar