onsdag 4 april 2012

Rosa linnekudde med loppisfyndad duk

Att gå på loppis är som att gå på skattjakt! Ofta är det lite tufsigt upplagda saker men har man ögonen med sig kan man göra riktiga fynd.

Det var länge sedan jag var på loppis nu men jag har letat fram en fint virkad duk som jag har näst fast i mitten på kudden.

Det är roligt att lyfta fram de gamla sakerna, som tex virkade dukar, som gärna försvinner i mängden men som någon, förmodligen en kvinna, har lagt ner åtskilliga timmar på. Det är en noggrant virkad duk i ett tunt garn. Den är mer värd än att hamna i en trave och nu har den fått en central plats!

Picoterna i de yttre bågarna liknar nästan en blommande buske, kanske en rosa rosbuske...

2 kommentarer:

 1. alldeles garanterat att det är en kvinna som knåpat ihop den och fint att den får en hedersplats för det är den värd, både den och hon som gjorde den!
  Vilken underbar färg på den rosen du visade, jag älskar rosor... älskar.
  Aklejor är också en favorit. De är verkligen tacksamma, kommer tillbaka och blommar länge, vad mer kan man begära. Jag tycker mig utläsa en viss trädgårdslängtan hos dig :) här har den inte infunnit sig riktigt.. alltför mycker snöstormande. Nässlor har jag också, fast inte än. De får finnas för de lockar fjärilar och någon gång har jag kokat soppa på nyskotten. Det är rätt gott ju och alldeles gratis och nyttigt.
  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 2. Jo, visst trädgårdslängtar jag nu när det varit så fina dagar.
  Rosor är en klar favorit här med. Jag har gjort i ordning en del av trädgården till en rosträdgård. Det växer annat också annars skulle den på något sätt ändå bli livlös.
  Det blev en fortsättning på min kryddträdgård.

  SvaraRadera