fredag 13 april 2012

Virkade halsdukar

Mönster på virkade halsdukar:

Jag har använt bomullsgarn, men det går såklart att använda vilket garn man vill. Mina halsdukar gjorde jag randiga, men det är också efter tycke och smak.

Virka 160 luftmaskor, eller så lång du vill att halsduken ska bli.

Byt färg. Virka en fast maska i varje luftmaska på varvet tillbaka. Gör två luftmaskor och virka fasta maskor på nedsidan av första luftmaskvarvet. Den sista maskan virkar du två fasta maskor i. Detta för att öka och på så sätt förhindra att halsduken viker sig innåt. En smygmaska i första fasta maskan.

Byt färg. En fast maska i vardera fast maska till slutet på varvet då du virkar två maskor i en. Virka på nedsidan en fast maska i vardera fast maska varvet ut. Den sista maskan virkar du två fasta maskor i.

Gör 5 luftmaskor, hoppa över en fast maska och virka en fast maska i nästa fasta maska. Upprepa detta på båda sidor av halsduken. Byt färg och virka på samma sätt 5 luftmaskor med nedtag i den fasta maskan du på det tidigare varvet hoppade över.

På den grönvita halsduken lade jag luftmaskbågarna parallellt, medan den lila fick luftmaskbågarna varannan framför och varannan bakom. Visar på närbild.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar