söndag 8 april 2012

Vad kan detta vara?

Hittade en pytteliten buske, bara tre grenar i en slänt när jag gick en runda i trädgården idag. Den har rosa blommor som växer helt på stammen. Bladen kommer så smått högst upp i toppen på grenarna. Det växer inget liknande i närheten vad jag kan se. Ser inte heller att det varit något större som nu är avsågat det skulle kunna komma från. Visar en bild på detta. Någon som vet vad det kan vara?

I övrigt har jag gått en ronda mot kirskål och brännässlor idag. Har aldrig sett så stora rötter på brännässlor någonsin. Har i alla fall reducerat bestånden och försökt att spara de höstastrar som kommit upp. Rabatt nr två är frilagd!

Många dagars arbete kvarstår, men nu sparar jag lite.

3 kommentarer:

 1. vad kan det vara.. känner inte igen den jag heller, men den var fin.
  Bra jobbat där i rabatterna! kirskål är ett elände men brännässlor det tycker jag inte är lika illa och så blir det så fina fjärilar från dem.

  SvaraRadera
 2. Oj, vad duktig du har varit på att uppdatera! Själv har jag verkligen legat på latsidan när det gäller det. Ibland kommer livet emellan... Något jag faktiskt har gjort, och det för första gången i mitt liv, är att jag sått fröer. Helt otroligt för att vara jag! Vi får se om det blir både första och sista gången eller om det kan tänkas bli fler gånger, det beror på hur det artar sig.. =)
  Hur länge har du varit trädgårdsintresserad? Jag skulle verkligen behöva rensa mina sk rabatter här hemma men jag har ju inte så mycket kunskap och ibland har jag ingen aning om det är ogräs eller om det ska sparas... Hur vet man det, liksom? Men jag kanske lär mig, jag också. Rabatten vid er stuga blev det ju verkligen skillnad på och jag såg att du hade grävt runt den, varför gör man så?
  Jag funderade på nässlorna också som du ska torka och mala och strö över filen, har du gjort det förr så du vet att det smakar ok? Jag blev lite nyfiken, skulle kunna tänka mig att göra det jag också, nyttigheter är aldrig fel, i synnerhet inte om de är gratis. ;)
  Kudden du sydde med den virkade duken blev jättefin, jag håller med dig, det är så synd att så vackra, gamla saker ska gömmas. Ut med dem i ljuset! =)

  SvaraRadera
 3. Jo, jag tycker nog också att brännässlor i lagom mängd kan vara ok, men en hel rabatt vill jag nog inte förära den med.

  June, jag har vart trädgårdsintresserad, jag vet inte... Hur länge som helst. Efter ett tag, när man vet vad som växer i rabatterna och går där och kikar lär man sig hur de små plantorna ser ut. Även hur ogräset ser ut som småplantor. Det är lättare att ta ett tag på våren när allt är litet och mer lättåtkomligt.

  Låter spännande att du provat att så. Vattna inte för mycket bara. Det felet gör många och tröttnar. De små blir dränkta. Det finns ju lättare och svårare frön att få att gro. Det absolut lättaste jag provat måste nog vara Tagetes. Vet att många slår bakut och ojjar sig över den blomman, men den finns i mer färger än orange. Vaniljvit eller sammetsröd eller citrongul.

  Lycka till med sådderna.

  SvaraRadera